Wednesday, October 5, 2011

PERSEDIAAN UNTUK MENGHADAPI SPM MELALUI FACEBOOK


KUALA LUMPUR: S.O.X. All-Stars Whiz '11 kini diperkenalkan bagi membantu pelajar mempersiapkan diri mereka untuk menghadapi peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) melalui tutorial dan soalan ujian secara eksklusif menerusi laman Facebook S.O.X. bermula hari ini sehingga 15 November 2011.
Antara soalan-soalan ujian dan tutorial yang disediakan ialah mata pelajaran Sains, Matematik, Sejarah, Bahasa Inggeris, Kimia dan Fizik.

“Melalui kerjasama dengan Berita Harian SKOR, S.O.X. All-Stars Whiz '11 merupakan kesinambungan siri S.O.X. All-Stars di bawah tunggak pendidikan di mana fokus tahun ini adalah untuk pelajar berusia 17 tahun yang bakal menduduki peperiksaan SPM tidak lama lagi.

"Pada tahun ini, S.O.X. All-Stars Whiz dengan bangganya memperkenalkan konsep pembelajaran baru yang lebih relevan kepada remaja masa kini.

"Ia juga sebagai platform pendidikan untuk memudahkan pelajar mengulangkaji matapelajaran, selain daripada memupuk disiplin dan minat melalui medium pembelajaran baru seperti tutorial dan mengambil ujian secara “online”.
Ini juga membolehkan pelajar generasi baru menikmati pembelajaran yang menyeronokkan sambil berinteraksi dan belajar melalui Facebook S.O.X. Kami yakin bahawa inisiatif ini akan membantu para pelajar mempersiapkan diri untuk menghadapi peperiksaan SPM mulai 14 November sehingga 14 Disember 2011,” kata Zalman Aefendy Zainal Abidin, Ketua Pegawai Pemasaran Celcom Axiata Berhad.

Pelajar yang berjaya mendapat markah tertinggi dan dalam tempoh terpantas dalam ujian bagi setiap mata pelajaran yang diambil berpeluang memenangi telefon bimbit Blackberry Curve 9300 (hadiah utama) manakala pemenang tempat kedua, ketiga dan keempat akan menerima kad tambah nilai prabayar berjumlah RM50.

Untuk pemenang mingguan bagi setiap mata pelajaran, mereka akan mendapat baucar Kentucky Fried Chicken (KFC) bernilai RM20. Penyertaan S.O.X. All-Stars Whiz boleh dilakukan dengan cara berikut:

  • Dapatkan pek prabayar S.O.X. dan klik "Like" di laman Facebook S.O.X.
  • Daftar melalui SMS dengan menaip SOXSKOR dan hantar ke 22188 untuk mendapatkan kata laluan.
  • Terima kata laluan untuk SOX SKOR.
  • Klik di aplikasi S.O.X. All-Stars Whiz di www.facebook.com/soxfb dan gunakan kata laluan yang diberi untuk mengambil soalan ujian.


Berikut ialah tempoh promosi di mana setiap soalan ujian bagi mata pelajaran Sains, Matematik, Sejarah, Bahasa Inggeris, Kimia dan Fizik akan dikemaskini pada setiap hari Rabu di laman Facebook S.O.X.:

Tempoh:

Minggu 1 (28 September – 4 Oktober)
Minggu 2 (5 Oktober – 11 Oktober)
Minggu 3 (12 Oktober – 18 Oktober)
Minggu 4 (19 Oktober – 25 Oktober)
Minggu 5 (26 Oktober – 1 November)
Minggu 6 (2 November – 8 November)
Minggu 7 (9 November – 15 November)

Untuk keterangan lebih lanjut mengenai penyertaan S.O.X. All-Stars Whiz, layari laman web www.facebook.com/soxfb

No comments:

Post a Comment